auto theorie kosten

Chauffeurs voor leerlingen: vertragingen, achterstanden en exorbitante kosten

Leerlingbestuurders in Ierland worden in de beste tijden geconfronteerd met enorme kosten, maar de pandemie heeft lessen en tests vertraagd, met bijna 65.000 mensen die wachten om hun rijexamen af ​​te leggen. Chauffeurs voor leerlingen: vertragingen, achterstanden en exorbitante kosten

Leren autorijden is lange tijd een overgangsrite geweest voor jonge mensen in Ierland

Het is in verband gebracht met volwassen worden, meer verantwoordelijkheid nemen en mensen meer vrijheden geven naarmate de kloof van tiener tot volwassene wordt gedicht. Maar zoals de meeste aspecten van de samenleving, heeft de Covid-19-pandemie de auto-industrie hard getroffen.

Vanwege de aard van het leren autorijden of het afleggen van een test en het feit dat ze zich in een kleine afgesloten ruimte bevonden, dwong het veel potentiële automobilisten om hun autoopleiding af te remmen. De pandemie heeft geleid tot vertragingen en achterstanden in de wachtrijen voor mensen die wachten om zowel het rijexamen als het theorie-examen af ​​te leggen. CBR inloggen is mogelijk online.

Uit cijfers van mei bleek dat er meer dan 200.000 mensen zaten te wachten om ofwel het rijexamen ofwel het theorie-examen af ​​te leggen. Uit de gegevens bleek dat 101.000 mensen wachtten op hun rijexamen, en nog eens 105.000 wachtten iets minder dan twee maanden geleden op hun theorie-examen.

Een toekomstige chauffeur vertelde de Irish Examiner dat ze in maart 2020 een test moest doen, maar die pas in juli 2021 zou afleggen. Tot mei kwamen alleen essentiële werknemers in aanmerking voor hun test, en de RSA geeft nog steeds prioriteit aan hen.

Sinds eind mei worden echter enkele niet-essentiële werknemers uitgenodigd om de test af te leggen

Vanaf 20 juni wachten 64.679 mensen op een uitnodiging om hun test af te leggen, terwijl 9.529 mensen een test hebben gepland “voor de komende weken”. De RSA zei dat ‘niet-essentiële’ kandidaten ‘worden uitgenodigd op basis van de tijd dat ze op een test hebben gewacht. Degenen die het langst wachten, worden als eerste uitgenodigd”.

Een van de maatregelen die de RSA heeft genomen om de wachtlijsten aan te pakken, is de introductie van extra testers en het starten van een online theorie-examenprogramma, waarmee 6.000 mensen per maand het examen kunnen afleggen. theorie examen auto oefenen mogelijk online.

Er zijn echter problemen ontstaan ​​zoals platformonafhankelijke compatibiliteit. Aanvragers moeten toegang hebben tot een Windows-pc met Windows 8 of hoger om deel te nemen aan de test, wat betekent dat degenen die een telefoon, tablet of Mac gebruiken allemaal worden uitgesloten van de test. Op dit moment zijn er tussen nu en september 100.000 klanten geboekt voor een theorie-examen chauffeur. De RSA zei dat het in staat zal zijn om 50.000 theorie-examens per maand af te leggen zodra de diensten volledig zijn hervat.